Prijs voor duurzaamheid

Wageningen wint weer een prijs voor duurzaamheid

27/07/2017

Wageningen wint weer een prijs voor duurzaamheid met het duurzame interieur ontworpen door Blossom!

7 Juni ontvangt de gemeente Wageningen een Award op het gebied van Duurzaamheid op het Provinciaal Jaarcongres te Harderwijk. De gemeente Wageningen is de hoogst scorende gemeente in de Benchmark Circulair Inkopen. Dit is een prijs op het gebied van duurzaamheid. Wethouder klimaat en duurzaamheid, Lara de Brito: ‘Ik zie deze Award als beloning voor al het werk dat de gemeente verzet om haar circulaire ambities waar te maken. We zetten met onze keuze om 100% circulair in te kopen een goede stap richting een duurzame en eerlijke toekomst’.

Wethouder de Brito vervolgt: ‘Een mooi voorbeeld is de manier waarmee het interieur in het vernieuwde stadhuis is gerealiseerd. Dit is gebeurd met veel aandacht voor sociale en duurzame inkoopvoorwaarden. Zo is niet alleen gekeken naar welke grondstoffen gebruikt worden, hoe ze gewonnen worden en of ze kunnen worden hergebruikt, maar ook naar hoe met mensen wordt omgegaan bij het winnen van die grondstof en de productie’.

De overheid heeft een grote inkoopmacht die de markt kan veranderen. ‘De economie van de toekomst is een circulaire economie’, aldus De Brito. ‘Als Wageningen hebben we gekozen om te pionieren en daarmee als overheid te investeren in innovatie en de nieuwe groene economie. We hebben naast grondstof en milieu ook de hoogste ambities als het gaat om mensenrechten, die combinatie is uniek’.

Punten voor deze prijs konden verdiend worden op 5 verschillende onderdelen waaronder circulair organiseren en aandacht voor duurzaamheid en circulair inkopen. CIRCLES lanceert tijdens ‘Gelderland ziet ruimte’ de Gelderse Circular Procurement Award, en circulariteit. Meer informatie is te vinden op:

Wageningen wijst de weg naar circulair inkopen
Circular Procurement of Furniture for the City of Wageningen (PDF)

Lees meer over het project hier: Interieur stadhuis Wageningen