gemeente brummen atrium balie karton circulaire economie

Van duurzame architectuur naar circulair bouwen

01/05/2017

Duurzame architectuur is beter voor het milieu dan traditionele. Duurzame gebouwen en woningen zijn energiezuiniger in gebruik en vaak gezonder voor bewoners en gebruikers. Blossom architecture maakt daarom gebruik van duurzame materialen en zorgt voor leefbare en comfortabele gebouwen en woningen. We beheersen de principes van circulair economie.

Blossom architecture is fan van duurzaam bouwen met een moderne, frisse en hedendaagse uitstraling.

Van duurzame architectuur naar circulair bouwen

Leg het eigendom waar het moet liggen en zorg ervoor dat er helemaal geen afval meer is door materialen duurzaam terug te brengen in de keten en zorgen dat nieuwe materialen ook in de toekomst hergebruikt kunnen zijn. Lees meer over Circulaire economie of bekijk voorbeelden van circulaire economie in onze portfolio. Een  mooi voorbeeld is het Stadhuis Wageningen en Windesheim.

Innovatie, circulaire economie en architectuur gaan hand in hand. Op het pad naar een duurzame wereld is de waardering van de gebouwde omgeving en het beleefde welbevinden een net zo belangrijk randvoorwaarde als energiezuinigheid of optimale gebouwtechniek.

Gebouwen kunnen energie geven. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk.

herman miller circulaiere economie groene kantooromgeving
Blossom probeert projecten te realiseren die een voorbeeld zijn voor anderen. Vaak door middel van het toepassen van principes van de circulaire economie, energieneutraalheid of passiefhuis. Daarnaast streven we naar simpel fijne gebouwen.

Als je tevreden bent met het gebouw waar je woont of werkt pas je er beter op en gaat het langer mee. Licht, lucht en ruimte zijn waarden die altijd in de ontwerpen worden toegepast. Samen met functionaliteit (Hollandse nuchterheid) en optimale gebouwtechniek zorgen we met onze ontwerpen voor een gezonde, prettige  woon of werkomgeving.