een tiny house in Zwolle

Drie tiny houses in Zwolle

16/07/2018

Tijdens de laatste editie van de Architectuure Biënnale Zwolle waren drie tiny houses in Zwolle te zien en ook te beleven.

In het team met 19 het atelier, heeft Blossom Architecture drie tiny houses ontworpen. Zo zwaar lijkt de baksteen maar ook zo licht, dat ze lijken te zweven in de stegen.

De huizen zijn gesponsord door Sto Isoned bv en Salverda Bouw en de stad werd vergroend door De Koninklijke Ginkel Groep.  Simon Interieur heeft het thuis gevoel verzorgd.

 

En tweede leven voor de huizen en bomen

Natuurlijk zouden deze prachtige huisjes na deze korte tijd niet zo maar gesloopt kunnen worden. Park de Stadshoeve en VanWonen Vastgoedontwikkeling hebben onze huisjes geadopteerd. De bomen hebben een nieuwe plek gekregen in een pilotproject “Leefstraat 2018” aan de Seringenstraat te Zwolle.

 

De stad is mijn huiskamer

Er hangen drie huisjes in de stad: klein maar fijn; licht of zwaar?
We willen laten zien dat er ook in de binnenstad plek is voor het onverwachte.
Daar waar juist geen plek lijkt te zijn en waar de openbare ruimte op zijn smalt is verschijnen drie huisjes. Een gesloten, één halfopen en één als stadse doorzon-tiny.
Ze piepen eigenwijs uit de stegen de Sassenstraat in. Roepen je om even te gaan kijken in de achterliggende steeg.
De huisjes zijn niet alleen. Ze zijn verankerd in het groen. Losse berken ritselen met hun bladeren en vergroenen de dichtbebouwde stad.
Bij de Sassenpoort staat ook een groepje van drie berken. Zoals de huisjes uit de stegen piepen, piept de groene omzoming van de binnenstad de Sassenstraat in.

 

De voorbereiding