Burgers Zoo

Burgers zoo


publiek

De Arnhemse dierentuin Burgers Zoo is de afgelopen decennia sterk gegroeid en de nieuwe gebouwen worden met dat feit in het achterhoofd gebouwd.

Zo realiseerde Maartje van den Berg samen met andere architecten de aquariumlocatie Ocean en het giraffenachtverblijf met de mogelijkheid om binnen vijf jaar uit te breiden.

Daarbij werden de architecten uitgedaagd om in de stijl van het dierenrijk en met de bezoeker in het achterhoofd verblijven te ontwikkelen.

Omdat giraffen vaak binnen zijn, werd er bijvoorbeeld een routing ter hoogte van de hoofden van de giraffen gerealiseerd.

Bij Ocean is gekozen om de locatie in de vorm van een rog te bouwen. De buitenkant van het gebouw heeft de uitstraling van een  olifantenhuid.

 

Opdrachtgever Burgers’ zoo
Omschrijving Voor Burgers’ Zoo zijn in de loop van de jaren diverse projecten ontwikkeld. Rondom de bestaande oerwoudhal (Burgers’ Bush) wordt een ringvormige bebouwing gerealiseerd die deze op termijn geheel zal omsluiten. De eerste fase hiervan is Burgers’ Ocean, een avontuurlijke onderwaterwereld. De tweede fase bevat stallen voor de safaridieren en een auditorium met foyerruimte die wisselend ruimtegebruik toelaten. In 2002 is het Park Plaza gerealiseerd, een centraal punt voor versnaperingen en souvenirs.
Advies­werkzaamheden Architect (in dienst van Wiegerinck Architecten).
Status Opgeleverd in 1999
Omvang 15.000 m²