Blossom ARCHITECTURE
gedreven door duurzaamheid


Duurzaam bouwen

Blossom ARCHITECTURE gelooft in duurzaamheid. Al vanaf haar eerste project. Duurzame architectuur is beter voor het milieu dan traditionele. Duurzame gebouwen en woningen zijn energiezuiniger in gebruik en vaak gezonder voor bewoners en gebruikers. Blossom architecture maakt daarom gebruik van duurzame materialen en zorgt voor leefbare en comfortabele gebouwen en woningen. Ze beheerst de principes van het passiefhuis. Ook adviseert Blossom architecture graag over duurzaam gebruik. Bijvoorbeeld door uw gebouw op tijden dat u het niet gebruikt door anderen te laten gebruiken. Blossom architecture is fan van duurzaam bouwen met een moderne, frisse en hedendaagse uitstraling.

Van duurzame architectuur naar circulair bouwen

Blossom architecture gaat verder dan duurzame architectuur. Blossom ziet de toekomst, en die is heel nabij, in circulaire economie. Leg het eigendom waar het moet liggen en zorg ervoor dat er helemaal geen afval meer is door materialen duurzaam terug te brengen in de keten. Lees meer over Circulaire economie of bekijk voorbeelden van circulaire economie in het portfolio op de Homepagina. Een  mooi voorbeeld is het Interieur stadhuis Wageningen.

Ontmoeting, welbevinden en de mens

Blossom gelooft in duurzaamheid. Al vanaf haar eerste project houdt Maartje van den Berg zich bezig met duurzame projecten (bijvoorbeeld asfaltverwarming in 1996!) waarbij het geluk en gezondheid van de mens voorop staan. Innovatie, circulaire economie en architectuur gaan hand in hand.

Op het pad naar een duurzame wereld is de waardering van de gebouwde omgeving en het beleefde welbevinden een net zo belangrijk randvoorwaarde als energiezuinigheid of optimale gebouwtechniek.

Gebouwen kunnen energie geven.
Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk.

herman miller circulaiere economie groene kantooromgeving

Blossom probeert projecten te realiseren die een voorbeeld zijn voor anderen. Vaak door middel van het toepassen van principes van de circulaire economie, energieneutraalheid of passiefhuis.

Daarnaast streven we naar simpel fijne gebouwen.
Als je tevreden bent met het gebouw waar je woont of werkt pas je er beter op en gaat het langer mee.
Licht, lucht en ruimte zijn waarden die altijd in de ontwerpen worden toegepast.

Samen met functionaliteit (Hollandse nuchterheid) en optimale gebouwtechniek
zorgen we met onze ontwerpen voor een gezonde, prettige  woon of werkomgeving.

afbeelding Herman Miller