zorgcentrum de hazelaar

zorgcentrum de Hazelaar


werken / wonen / zorg

Zorgcentrum De Hazelaar in Tilburg breidde haar voorzieningen uit met een lange termijnhuisvestingsplan (LTHP) door twee nieuwe paviljoens neer te zetten. Zorgcentrum De Hazelaar is onderdeel van de Tilburgse stichting De Wever en voorziet in verzorging, verpleging en reactivering voor mensen met lichamelijke aandoeningen en/of psychogeriatrische problemen.

Twee nieuwe paviljoens in carré-vorm bieden huisvesting aan 240 bewoners. Alle één-persoonskamers zijn georganiseerd in woongroepen van tien en omsluiten een intieme patio. De architectuur is opgezet in strakke lijnen in een horizontale gelaagdheid. De beide woonblokken zijn via glazen verbindingsgangen gekoppeld aan een bestaand voorzieningengebouw.

De totale renovatie van dit sterk gelede bouwdeel is uitgewerkt in wit stucwerk en een ruim, licht en veelkleurig interieur.Maartje van den Berg leverde hiervoor het ontwerp. De nieuwe gebouwen geven aan 240 bewoners onderdak in woongroepen van elk tien éénpersoonskamers. Er is gewerkt met strakke lijnen om een intieme patio te ontwikkelen. Via glazen verbindingsgangen is het bestaande gebouw gekoppeld.

Hier is de karakteristiek van een jaren 1970 gebouw gerealiseerd met de standaarden van de huidige tijd. Brede gangen en ruimte voor ontmoeten zijn behouden in het plan.
Ook is een grootkeuken toegevoegd en is de recreatieruimte veranderd in een restaurant dat ook geschikt is voor bezoek van buiten.
Het lichte karakter van de gangen is ook gebruikt voor de twee paviljoens. Het interieur is kleurrijk en uitnodigend.

 

Opdrachtgever Stichting De Wever, Tilburg.
Omschrijving Twee nieuwe paviljoens in carré-vorm bieden huisvesting aan 240 bewoners. Alle één-persoonskamers zijn georganiseerd in woongroepen van tien en omsluiten een intieme patio. De architectuur is opgezet in strakke lijnen in een horizontale gelaagdheid.
Advies­werkzaamheden Ontwerp/ Architect (in dienst van Wiegerinck).
Status Opgeleverd in 2009
Omvang 20.000 m² bvo