Vrijstaande-woning

Vrijstaande woning in Heerde


wonen

In de vraag om een huis met nul op de meter (NOM) in Heerde heeft Blossom Architecture voorgesteld om het hele huis binnen dezelfde contouren opnieuw op te bouwen.

Ook het karakteristieke bakhuisje op het terrein is opnieuw opgebouwd. De vrijstaande woning heeft in zijn nieuwe gedaante een grote opening op de zonzijde en maakt gebruik van het uitzicht om de kwaliteit van de binnenruimte te vergroten.

Door het huis volledig nieuw op te trekken, is een volledig duurzaam ontwerp ontstaan.

Een voorbeeld is het dak dat een innovatief karakter heeft aangezien één kant volledig is opgebouwd uit pv-panelen. Zo ontstaat een mix tussen het oude (het aanzicht van het huis) en moderne elementen.

Ook aan het de binnenkant is dit thema doorgetrokken: naast moderne apparatuur om NOM-doelstellingen te realiseren, zijn grote houten balken uit het oorspronkelijke huis nu ook zichtbaar aanwezig.

 

Opdrachtgever Particulier
Omschrijving Duurzame verbouwing
Advies­werkzaamheden Ontwerp, bouwaanvraagtekeningen
Status Opgeleverd in 2017
Omvang  198 m² bvo