boerderij dalfsen, interieur

Verbouwing boerderij Dalfsen


werken / wonen / zorg

In het ontwerp voor de woonboerderij van de familie Nijboer zijn drie wensen gecombineerd, namelijk verlangens omtrent duurzaamheid, het moderniseren van de woning en het behouden van klassieke elementen.

Om een duurzame, energieneutrale woning te creëren zijn er vloerverwarming, lucht- en warmtepompen, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie aangebracht in het ontwerp.

De moderne elementen komen terug in de luxe keuken in het opgeknapte voorhuis, waar Wilma Nijboer aan de keukentafel haar coaching geeft. Ook zijn in dit deel van het huis een slaapkamer en wasgelegenheid gecreëerd, zodat een kleine bed-and-breakfast is ontstaan. Het achterhuis, een voormalig deel, is omgebouwd tot een woonhuis voor de familie en is voorzien van een gevlinderde betonvloer voor een moderne uitstraling.

In het achterhuis is een serre toegevoegd, die door minimale detaillering in nauwe verbinding met de tuin staat. Door het hele huis heen zijn originele elementen terug te vinden. Zo zijn de houten spanten opgeknapt en waar nodig vernieuwd. Door deze in het zicht te laten ontstaat een fraai beeld Met dit ontwerp wist Maartje van den Berg te voldoen aan de wensen van de familie Nijboer.

 

Opdrachtgever Fam. Nijboer
Omschrijving Ontwerp en vergunningaanvraag voor duurzame verbouwing monumentale boerderij tot woonhuis en coaching ruimten / Bed & Breakfast.
Advies­werkzaamheden Ontwerp, landschapsinrichting
Status Opgeleverd in 2015
Omvang 200 m² bvo