entree theater de voorveghter hardenberg

theater de Voorveghter Hardenberg


cultuur / publiek

De culturele instelling Voorveghter in Hardenberg is in de jaren voorafgaand aan 2007 vernieuwd door architectenbureau BDG. Toen het theater verlangde naar een uitbreiding van de faciliteiten, heeft BDG een ontwerp gemaakt voor het exterieur en interieur van twee bioscoopzalen, een balkon in de grote zaal en een multifunctionele ruimte. Er zijn grote veranderingen aangebracht, zonder daarbij het intieme karakter van de zalen te verliezen. De bestaande fundering is hergebruikt, waarbij het bovenste gedeelte van de theaterzaal in zijn geheel is opgetild.

In de foyer is juist gekozen voor veel licht en een luxe uitstraling, zo ook voor de multi-inzetbare ruimte die naast de zalen is toegevoegd. Overigens zijn theater- en bioscoopbezoekers van elkaar gescheiden, maar heeft het personeel de korte looplijnen tot zijn beschikking. Om de gasten zo min mogelijk te storen, werd de verbouwing in een zeer korte tijd gerealiseerd, namelijk tijdens de zomerstop.

 

Opdrachtgever gemeente Hardenberg
Omschrijving Uitbreiding theater met twee bioscoopzalen, multifunctionele vergaderruimte/ foyer, vergroting theaterzaal door toevoeging balkon en verhoging dakconstructie.
Advies­werkzaamheden Architect, projectleider -in dienst van BDG Architecten.
Status realisatie 2003-2007
Omvang 2.000 m² bvo