mozaiek zwolle

Schoolplein van Basisschool de Mozaïek, Zwolle


onderwijs

Voor de Zwolse basisschool de Mozaïek heeft Maartje van den Berg een kostenbewust ontwerp gemaakt voor de buitenruimte. Groen spelen stond daarin centraal. Door meer ruimte te geven aan de natuur kunnen kinderen leren hoe planten groeien en bloeien.

De begroeiing biedt de kinderen eveneens de ruimte om zich te verstoppen en meer te genieten van de natuur. Tegelijkertijd heeft Maartje de zichtbaarheid van het gebouw vanaf de Hortensiastraat vergroot door de bestaande bomen te snoeien.

In de voortuin heeft Maartje van den Berg een uniek buitenlokaal ontworpen waar leraren buiten les kunnen geven of theatervoorstellingen gegeven kunnen worden. Onderdeel van het plan waren handvatten om de juiste keuzes te maken over drainage, veilig spelen en het slim inzetten van het budget.

De ouders van de school konden er direct mee aan de slag. De school hoefde daardoor weinig te investeren om kinderen weer te laten genieten van de natuur.

 

Opdrachtgever Basisschool het Mozaïek (Vivente)
Omschrijving Ontwerp inrichtingsvoorstel bestaand schoolplein en tuin
Advies­werkzaamheden Ontwerp
Status Opgeleverd 2016
Omvang Ca 1500 mbvo