Scheveningenplein Dalem Zuid in Tilburg


wonen

Om sociale woningen in Tilburg kwalitatief te verbeteren, heeft Maartje van den Berg meegewerkt aan de modificatie van de woningen aan het Scheveningenplein.

Er werd gekozen om naast de bouwkundige aanpassingen van de woningen zelf ook de buitenkant aan te passen.

Zo werd de tuinafscheiding afgestemd op de architectuur, werd een luifel gerealiseerd en werd elk huis voorzien van een schuur. Zo werd het uiterlijk van verschillende typen woningen op elkaar afgestemd.

 

Opdrachtgever
Omschrijving Uitbreidingswijk Dalem Zuid, kopgevels en tuinmuren.

In de wijk Dalem, onderdeel van de grote nieuwbouwwijk de Reeshof in Tilburg zijn o.a. 60 patio bungalows gerealiseerd.

De woningen hebben allemaal een extra patio aan de straatzijde met openslaande deuren naar de eetkamer. Deze ruimte maakt van de normaal erg gesloten, defensieve patiobungalow een open, sociale woonvorm. In de patio aan de achterzijde werd de bewoners de mogelijkheid gegeven een zwembad aan te leggen.

Advies­werkzaamheden Architect (in dienst van Passchier & Visser architecten).
Status Opgeleverd in 1999
Omvang 160 woningen