Interieur stadhuis Wageningen


publiek / werken

De Gemeente Wageningen legde een streng eisenpakket neer voor de vernieuwbouw van het stadhuis. Maartje van den Berg maakte een ontwerp voor de innovatieve aanbesteding van het interieur en zocht daarin een plek voor alle bestaande materialen en middelen van het oude stadhuis. Meubilair, balies en kunst: alles werd in het nieuwe ontwerp meegenomen of werd weer duurzaam teruggebracht in de productieketen.

Nieuwe elementen in het ontwerp zijn echter ook reeds bestaande materialen. De balie en de bank in de wachtruimte zijn bijvoorbeeld gemaakt van oude klimtouwen uit gymzalen. De vloerbedekking is eveneens gemaakt van gerecycled materiaal. Het meubilair is tevens demonteerbaar, waardoor elk onderdeel afzonderlijk vervangen kan worden, mocht dat nodig zijn. Lokaal populierenhout is gebruikt voor de naambordjes en andere losse items.

In het ontwerp is ook de werkomgeving van de Wageningse ambtenaren meegenomen. Om de vergaderzalen te transformeren tot inspirerende plekken, zijn ruimtes met fatboys, schommels, fietsen en enkel hoge tafels voor staand vergaderen gecreëerd. Door de toevoeging van werkplekken met fietsstoelen, een loopcircuit en hoge bureaus om staand te kunnen werken is het interieur een voorbeeld  van een dynamisch werkomgeving. De ambtenaren worden gezonder terwijl ze aan het werk zijn.

hip vergaderen , kunstwerk van onze koning in de raadszaal

 

Opdrachtgever Gemeente Wageningen
Omschrijving circulair interieur, dynamische werkstijl
Advies­werkzaamheden Ontwerp, los en vast meubilair, kunst,  het nieuwe werken/ gezonde werkstijl
Status Opgeleverd in 2016
Omvang 4.950 m² bvo