gemeente brummen atrium balie karton circulaire economie

Gemeentehuis Brummen


publiek / werken

De Gemeente Brummen had meer ruimte nodig in haar gemeentehuis. Er werd besloten om het bestaande gemeentehuis in de monumentale villa uit te breiden.

In de nieuwe indeling werden ruimtes ingericht voor het nieuwe werken en werden de ruimtes van de villa vooral ingericht als vergaderruimtes. Maartje van den Berg begeleidde hiervoor de aanbesteding, de renovatie en de verbouwing van de monumentale villa.

Het nieuwe gemeentehuis is gerealiseerd volgens de principes van de circulaire economie waarbij het gebouw dienst doet als een grondstoffenbank. Het project heeft vele duurzaamheidsprijzen gewonnen.

Maartje stond de opdrachtgever ook bij met haar interieurontwerpen voor het centrale publieksdeel, vergaderruimten, raadszaal en de ontmoetingsruimten.

 

Opdrachtgever Gemeente Brummen.
Omschrijving Uitbreiding met duurzame tijdelijke huisvesting. Renovatie en verbouwing monumentale villa.
Advies­werkzaamheden Procesmanagement aanbesteding, contract en procesmanagement, interieuradvies (ontwerp Rau Architecten).
Status Opgeleverd in 2013
Omvang 3.750 m² bvo